Overslaan en naar de inhoud gaan

De petrochemische industrie houdt zich bezig met de verwerking van aardolie tot diverse chemische producten. Nadat de ruwe aardolie in een raffinaderij is gesplitst in bijvoorbeeld benzine, kerosine, stookolie en nafta, vormt de petrochemische industrie de bedrijfstak die deze grondstoffen verder verwerkt. 

Voor deze industrie leveren wij een zeer uitgebreid assortiment aan van ATEX gecertificeerde producten. Deze ATEX-certificering houdt in dat deze producten voldoen aan de hoogste Europese richtlijnen op het gebied van explosiegevaar onder atmosferische omstandigheden. Bijvoorbeeld de nieuwe serie ATEX naaldenbikhamers van Trelawny in combinatie met een ATEX gecertificeerd TVS afzuigsysteem zorgt voor zeer veilig en beschermd werken op gevaarlijke locaties.

We beschikken verder over een groot assortiment zaagmachines van merk Spitznas. Deze ATEX machines van zeer hoge kwaliteit zijn geschikt voor het zagen van buizen, pijpleidingen en gasleidingen. Een assortiment verder bestaande uit o.a. bandzagen, cirkelzagen maar ook specialistische kettingzagen voor het zagen van zowel staal als kunststof leidingen. Ook het alternatief voor de Fein buizenzaag / decoupeerzagen voor buizen hebben we in ons programma.

Voor het veilig sleutelen in bijvoorbeeld ATEX omgevingen heeft Duspra een zeer ruim assortiment vonkvrije gereedschappen van het merk Ampco in het programma.